Cod portocaliu la nivel național privind riscul de infecție cu noul coronavirus

Autor: , in Populare / Social / 8 martie, 2020, 11:01

Comisia Națională Extraordinare de Sănătate Publică, întrunită duminică dimineaa la GUvern, a adoptat o hotărâre prin care se determină Riscul Înalt pentru populația R. Moldova privitor la importul și răspândirea infecției COVID-19 și a constatat gradul de alertă Cod portocaliu la nivel național. Comisia îndeamnă cetățenii să urmeze recomandările de protecție personală și să informeze medicii în cazul constatării simptomelor de boli respiratorii.

Oamenii care intră în R. Moldova sunt îndemnați să completeze corect fișele epidemiologice standardizate, indicând datele exacte, astfel încât instituțiile responsabile să poată lua legătură cu dânșii în cazul în care apare necesitatea.

La ședință au fost discutate măsurile preventive, printre care oportunitatea prelungirii vacanței elevilor, cu scopul prevenirii infectării și răspândirii infecției, dar și necesitatea de a crește prudența în cazul evenimentelor în masă.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a informat că Poliția de Frontieră, împreună cu Inspectoratul General de Poliție sunt „pregătite să facă față situației”.

Amintim că în R. Moldova a fost confirmat primul caz de infecție cu coronavirus. Femeia infectată, în vârstă de 48 de ani, este internată într-o instituție medicală strategică desemnată. starea ei este gravă, dar stabilă, a anunțat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Citește și: Date eronate de la Ministerul Sănătății. Au greșit ruta cu care a venit femeia infectată cu coronavirus și au lăsat pasagerii să plece acasă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X