Viorica Dumbrăveanu

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a oferit detalii în această dimineață despre starea primei paciente infectate cu voronavirus de pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, pacienta de 48 de ani s-a adresat pentru prima dată la medic la 28 februarie, când boala a debutat cu febră de 38-39 de grade.

„Ulerior la persoană au apărut tuse seci. La 4 martie, aceasta s-a adresat cu o stare agravată, în Italia, fiindu-i redactat tratamentul prescris. În dinamica stării sale, pacienta a luat decizia de a reveni în Republica Moldova. Aceasta nu a prezentat nicio informație poliției de frontieră și nici însoțitorilor de bord vizavi de starea sa precară de sănătate.

În prezent, potrivit șefei de la Sănătate, femeia este internată într-o instituție spitaliciească strategică.

„Persoana este stabilă, starea de sănătate a acesteia nu s-a agravat. Menționez ca are bronhopneomonie bilaterală, o insuficiență respiratorie, suferă de diabet zaharat de tip II, hipertensiune de gradul II și obezitate”, a declara ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Totodată, potrivit premierului, cea mai mare problemă pentru medici în prezent ea faptul că pacienta suferă de mai multe boli grave, inclusiv diabetul zaharat. De fapt, toată noaptea medicii mai mult cu această problemă se confruntă. Este stabilă doamna, din câte suntem informați, dar pericol pentru viață există”, a declarat Ion Chicu la ședință.

În cadrul aceleiași ședinței a fost decis instituirea gradului de alertă Cod portocaliu la nivel național privind riscul de infectare cu coronavirus

Citește și: Date eronate de la Ministerul Sănătății. Au greșit ruta cu care a venit femeia infectată cu coronavirus și au lăsat pasagerii să plece acasă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here