Noi informații despre starea pacientei diagnosticate cu noul coronavirus. Femeia e internată la Spitalul Republican

Autor: , in Social / 8 martie, 2020, 18:56

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale (MSMPS) vine cu informații suplimentare în privința pacientei diagnosticate cu coronavirus. Starea acesteia rămâne a fi gravă, dar stabilă.

Citește și: Două cazuri suspecte de coronavirus în R. Moldova. Ce trebuie să facă cetățenii întorși din zone cu risc sporit de infecție

Conform recomandărilor OMS și unui Ordin al Ministerului din 4 martie curent, pacienții adulți, depistați cu infecția Coronavirus de tip nou, cu forme ușoare și medii, sunt tratați în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, însă cei care prezintă complicații grave sunt internați la Spitalul Clinic Republican (SCR).

Pacienta respectivă a fost internată primar în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Ulterior, odată cu agravarea stării de sănătate, aceasta a fost transferată în secția Reanimare și terapie intensivă a SCR. Pacienta este izolată în boxa de reanimare.

Vezi și: Cod portocaliu la nivel național privind riscul de infecție cu noul coronavirus

Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei este echipat cu echipament de protecție individuală, afirmă instituția, iar intrarea în secția Reanimare este securizată și separată.

Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19.

Citește și: „O iresponsabilitate totală”. Chicu, despre primul caz de coronavirus în R. Moldova și starea în care femeia infectată a urcat în avion

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X