„O iresponsabilitate totală”. Chicu, despre primul caz de coronavirus în R. Moldova și starea în care femeia infectată a urcat în avion

Autor: , in Populare / Social / 8 martie, 2020, 11:34

Potrivit premierului Ion Chicu, confirmarea primului caz de infectare cu noul coronavirus în Republica Moldova a avut loc ca urmare a unei „iresponsabilități totale” din partea persoanei infectate, care ar fi părăsit spitalul în care era internată în Italia și a pus în pericol sănătatea oamenilor din aeroportul din Milano, a celor de la bordul avionului și a celor cu care a contactat pe teritoriul R Moldova.

„Din ce am fost informați, inclusiv de la autoritățile italiene, doamna a fost internată în spital în Italia. Într-un mod foarte iresposabil a părăsit spitalul de acolo, s-a urcat în avion și a venit acasă. Am menționat că cetățenii R. Moldova, oriunde s-ar afla, sunt așteptați acasă, dar fiecare trebuie să manifeste responsabilitate. În cazul de față avem un caz de iresponsabilitate totală. Persoana respectivă a pus sub pericol sănătarea mai multor persoane, inclusiv în aeroportul italian, în aeronavă și aici, la noi”, a declarat Ion Chicu duminică dimineața, în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

„Persoana a fost depistată chiar la bordul navei. Imediat, la aterizare, instituțiile respective au preluat-o, a fost transportată la spital, unde i s-au prelevat probele. De atunci medicii noștri se luptă pentru viața ei. Cea mai mare problemă acum pentru ea este că suferă de mai multe boli grave, inclusiv diabetul zaharat. De fapt, toată noaptea medicii mai mult cu această problemă se confruntă. Este stabilă doamna, din câte suntem informați, dar pericol pentru viață există”, a mai spus prim-ministrul.

În cadrul aceleiași ședinței a fost decis instituirea gradului de alertă Cod portocaliu la nivel național privind riscul de infectare cu coronavirus.

Citește și: Date eronate de la Ministerul Sănătății. Au greșit ruta cu care a venit femeia infectată cu coronavirus și au lăsat pasagerii să plece acasă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X