(VIDEO) Dodon și „problemele nerezolvate”. Cum au ales primii oameni în stat să felicite femeile de 8 martie

Autor: , in Politic / Populare / 8 martie, 2020, 14:49

Primele fețe oficiale ale Republicii Moldova nu au ratat ocazia de a felicita femeile cu ocazia zilei de 8 martie. Dacă premierul Ion Chicu s-a rezumat la o felicitare text, Igor Dodon a publicat un mesaj de felicitare în format video, iar Zinaida Greceanîi a mers să le vorbească femeilor din Armata Națională.

Igor Dodon și problemele cu care confruntă femeile în societatea moldovenească

În discursul său, șeful statului s-a axat pe șirul de probleme nerezolvate referitoare la drepturile femeilor.

„Este regretabil că încă nu am reușit să eradicăm complet violența domestică împotriva femeilor. De asemenea, doamnele nu se bucură de o reprezentare proporțională în politică”, a spus președintele, care a promis că autoritățile vor „curma drastic toate cazurile de violență domestică împotriva femeilor”, vor „crea condiții pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, în fruntea cărora se află doamne”, vor „menține un echilibru de gen în cadrul puterii executive și al celei legislative, precum și la nivel local” și vor „crea condiții pentru participarea plenară a femeilor în viața societății”.

De notat că în pofida evocării acestor probleme, anterior Igor Dodon a declarat că egalitatea de gen este o învățătură falsă. Șeful statului a făcut această afirmație într-o postare pe Facebook din 25 februarie 2018.

Afirmația lui Igor Dodon din februarie 2018

Totodată, Dodon a felicitat și femeile care muncesc în Aparatul Președinției.

La Președinție, șeful statului a felicitat peste 100 de reprezentante „distinse” ale diferitor profesii, din diverse raioane.

Ion Chicu și mulțumirile pentru „răbdare şi înțelepciune”

Prim-ministrul s-a rezumat la o felicitare relativ scurtă, publicată pe pagina de Facebook a sa și a Guvernului, dar și pe site-ul Executivului.

Zinaida Greceanîi a mers la femeile din armată

De 8 martie, președinta Parlamentului a participat la o ceremonie festivă la Ministerul Apărării, unde a felicitat femeile încadrate cu funcţii militare și angajatele civile din Armata Națională și a înmânat distincții ale Parlamentului mai multor doamne.

„În numele Parlamentului țării, Zinaida Greceanîi le-a exprimat recunoștință pentru că servesc cu demnitate Patria și reușesc să combine armonios responsabilitățile în cadrul familiei cu obligațiunile de serviciu”, se arată într-un comunicat al Legislativului.

„Aveți misiune dublă – sunteți apărătoarele țării și ocrotitoarele familiei. Vă doresc împliniri profesionale, fericire personală și cât mai multe clipe fericite petrecute cu oamenii dragi”, a menționat Greceanîi.

Cu o felicitare de 8 martie a venit și primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X