Cum se răspândește noul coronavirus în organismul uman (VIDEO)

Autor: , in Fără categorie / 9 martie, 2020, 17:32

Un celebru epidemiolog american, fost consilier al președintelui Barack Oabma și care acum conduce o organizație pentru prevenirea epidemiilor, sponsorizată de Bill și Melinda Gates, spune despre coronavirus că este cea mai periculoasă boală pe care a întâlnit-o de-a lungul carieriei sale de 20 de ani.

Asta, luând în calcul maladii precum Ebola, MERS sau SARS. Ceea ce îl sperie sunt capacitatea de contagiune și modul de acțiune al virusului.

Cercetătorii din China au folosit microscopia crioelectronică pentru a ne arăta cum coronavirusul infectează oamenii. Studiul publicat în revista „Science” spune că virusul atacă receptori care se regăsesc în plămâni, inimă, rinichi și intestine.

Un studiu anterior, publicat tot în aceeași sursă, a arătat că proteina spike a virusului (COVID-19, n.r.) are două domenii de legare a receptorilor, sau RBDs, cu fața în jos și alta cu fața în sus. Acestea permit virusului să se lege și să invadeze celulele umane, scrie Digi24.

Potrivit noului studiu, virusul atacă receptorii enzimei de conversie a angiotensinei 2, ECA2, legat cu un transportor de aminoacizi. Despre acest subtip de structură a ECA2 nu se știa nimic până acum.

Virusul folosește receptorul de legare, RBD, a proteinei spike (a noului coronavirus, n.r.) pentru a se lega de structura enzimei de conversie a angiotensinei 2, ECA2, și așa pătrude și infectează celula umană. Potrivit cercetătorilor, descoperirea lor poate ajuta la dezvoltarea unui tratament sau a unui vaccin care să prevină infectarea prin țintirea acestei enzime, ECA2.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X