Cauza intoxicației a 36 de elevi de la un gimnaziu din Comrat; Unii copii încă rămân spitalizați

Autor: , in Social / 10 martie, 2020, 17:24

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în colaborare cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), au efectuat o anchetă epidemiologică în cazul suspiciunii de toxiinfecție alimentară la liceul din satul Cioc-Maidan, raionul Comrat. Intoxicația a fost cauzată de prezența Staphylococcus aureus (stafilococul auriu).

Directorul general ANSA, Vladislav Cotici, a anunțat că, în prezent, mai mulți elevi care au avut de suferit pe marginea cazului rămân spitalizaţi, iar starea lor de sănătate fiind în afara oricărui pericol.

„Urmare a anchetei epidemiologice comune cu reprezentanții ANSA și ANSP, care a inclus investigații de laborator efectuate în baza mostrelor prelevate din probele diurne – bucate preparate lavaje de sanitație de pe întreg fluxul tehnologic, s-a constat că motivul a fost cauzat de prezența Staphylococcus aureus (stafilococul auriu) în unul din produse alimentare preparate în cadrul blocului alimentar. La fel, prin investigații de laborator, s-a constatat că materia primă de origine animală și vegetală livrată de agentul economic atât la liceu, cât și la instituția preșcolară din localitate, respectau cerințele actelor normative în vigoare”, a declarat Vladislav Cotici.

Menționăm că, activitatea blocului alimentar este sistată în continuare și sunt organizate activități de igienizare generală.

Amintim că, la data 3 martie, peste 30 de copii au ajuns la spital în stare gravă-medie, după ce s-ar fi intoxicat în cantina gimnaziului din satul Cioc-Maidan, din raionul Comrat. Despre acest lucru a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X