China scapă de coronavirus; Niciun caz în afara provinciei Hubei pentru a 3-a zi la rând

Autor: , in Externe / 10 martie, 2020, 13:06

China a raportat că, pentru a treia zi consecutiv, nu a mai fost depistat niciun caz de transmitere locală a coronavirusului în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei, în timp ce oraşele mari ale ţării sunt încă în alertă din cauza cazurilor importate, scrie The Guardian.

China a înregistrat luni 19 noi cazuri, a anunţat marţi Comisia Naţională pentru Sănătate, cu 40 de cazuri mai puţin decât în ziua precedentă.

Dintre noile cazuri, 17 au fost găsite în Wuhan, capitala provinciei care se află în carantină. Un caz a fost depistat la Beijing şi altul, la Guangdong – cauzate de oameni care au venit din Marea Britanie, respectiv Spania.

Până luni, autorităţile au spus că 69 de cazuri sunt importate, potrivit News.ro.

Numărul total al cazurilor confirmate în China continentală este de 80.754.

La finalul zilei de luni, bilanţul deceselor din China a fost de 3.136, cu 17 mai multe decât în ziua anterioară. Hubei a raportat 17 noi decese, toate în Wuhan.

În Wuhan, 12 dintre cele 14 spitale destinate temporar tratării pacienţilor bolnavi de Covid-19 au fost închise. Celelalte două urmează să fie închise marţi.

La nivel mondial, coronavirusul depistat la finalul anului trecut în Hubei a infectat peste 114.000 de persoane din mai mult de 100 de ţări şi a provocat peste 4.000 de decese.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X