Doi moldoveni, prinși la frontieră după ce și-au cumpărat cărți de identitate românești false, cu 200 de euro

Autor: , in Social / 10 martie, 2020, 16:51

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni din Republica Moldova care procuraseră cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române care erau false, pentru a-şi găsi mai uşor locuri de muncă în România, respectiv în Cehia.

În data de 09 martie, în jurul orei 15,20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei doi cetățeni moldoveni.

În baza analizei de risc pe linia fraudei documentare, echipele comune au procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra celor două persoane, în urma cărora au descoperit, ascunse în bagajele celor doi bărbaţi, câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, unul dintre ei a declarat că, pentru a găsi un loc de muncă în România, a procurat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 200 de euro.

Celălalt a declarat că intenţiona să meargă în Cehia pentru a găsi un loc de muncă şi că a procurat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 200 de euro.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X