Mama și copilul care au fugit din spital fiind suspectați de coronavirus, găsiți

Autor: , in Social / 12 martie, 2020, 17:24

O mamă și copilul acesteia, ambii suspecți de coronavirus, care au fugit din spital, înainte să fie examinați și să le fie prelevate probe pentru analiza de laborator, au fost identificați și preluați de medici.

Femeia împreună cu copilul ei au fugit din spital, agresând cadrele medicale. Ulterior, cei doi au fost depistați de poliție și preluați de medici. De la cei doi urmează să fie prelevate probe pentru analiza de laborator.

Joi dimineață, ministra Sănătății a menționat că o persoană contaminată cu Covid-19 prezintă risc de contaminare pentru 4-5 persoane.

„În prezent, lucrează organele de drept în cazul respectiv. Este vorba de o iresponsabilitate față de sine și față de cei din jur. O persoană contaminată cu Covid-19 prezintă risc de contaminare pentru 4-5 persoane. Și tot așa merge șirul și vedeți cum se declanșează situația. Atunci când persoanele întrunesc criteriile de caz suspect, sunt obligate să respecte regimul de autoizolare, să apeleze medicul de familie. Mama și copilul acesteia care au fugit din spital urmau să fie plasate izolate într-o boxă. Femeia a dat dovadă de iresponsabilitate. Este o situație neplăcută și va fi căutată de Poliție”, a precizat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății:

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X