Un bărbat din Glodeni suspectat de coronavirus, internat forțat cu intervenția polițiștilor

Autor: , in Actualitate / Social / 12 martie, 2020, 10:24

Polițiștii din Glodeni au fost nevoiți să intervină pentru spitalizarea unui bărbat din Glodeni cu simptome asemănătoare infectării cu virusul Covid-19. Anunțul a fost făcut de către președintele raionului Glodeni, Ion Cojocari.

Bărbatul suspectat de coronavirus a refuzat să fie internat și a plecat liniștit prin locurile publice din localitate.

„Un cetățean al raionului Glodeni, recent revenit din Italia, adresându-se la medicul de familie din localitate, prezenta simptome asemănătoare virusului COVID-19. Medicul imediat a acționat conform instrucțiunilor, totodată explicând pacientului despre necesitatea spitalizării într-o instituție Medico-Sanitară specializată la Chișinău. Pacientul, absolut iresponsabil, a neglijat cerințelor medicilor și a refuzat categoric transportarea și internarea în instituția Medico-Sanitară specializată deplasându-se la domiciliu. Mai mult ca atât, ulterior, acesta a continuat deplasarea prin localitate în locuri publice, contactând cu un număr mare de persoane, punându-le sănătatea în pericol. Într-un final cu intervenția poliției persoana respectivă a fost urcată în ambulanță și transportată la Instituția Medico-Sanitară specializată din Chișinău pentru investigații”, a declarat Ion Cojocari.

Un alt caz relatat de către președintele de raion este al unui pasager al cursei Milano-Chișinău, cu care a zburat femeia la care s-a depistat primul caz de infectare.

„Unul din pasagerii (cetățean al raionului Glodeni) cursei Milano-Chișinău, fiind anterior informat despre necesitatea de a se izola la domiciliu pe un termen de 14 zile, astăzi a fost depistat deplasându-se liber prin orașul Glodeni. E clar că venind la Glodeni din localitatea de baștină a contactat cu mai multe persoane, astfel punând în pericol sănătatea unui număr neștiut de persoane”, a relatat Cojocari.

Amintim că, un nou caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat ieri, 11 martie,în Republica Moldova. Informația a fost confirmată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Conform ministrei, virusul a fost confirmat la un tânăr revenit recent din Italia.

Astfel, numărul celor infectați a ajuns la 4.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății:

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X