Decizie fără precedent: BMW Group va renunța la jumătate din motorizările clasice până în 2022

Autor: , in Auto / 13 martie, 2020, 17:52

Electrificarea BMW Group ia amploare ireversibilă: după ce au anunţat planuri măreţe de electrificare a gamei de modele, concernul bavarez anunţă intenţia de a renunţa la jumătate din motorizările clasice cu combustie internă până la finalul anului viitor! În schimb BMW pregăteşte o avalanşă de premiere în segmentul electromobilelor, scrie piataauto.md.

Concomitent cu eliminarea din gamă a circa 50% din motorizările clasice cu combustie internă bavarezii anunţă că la nivel de grup până la finalul anului viitor vor fi disponibile pe piaţă cel puţin 5 automobile 100% electrice. Unul dintre acestea este proaspătul MINI Cooper SE, căruia se vor alătura modelele BMW iX3, BMW i4, BMW iNEXT, dar şi un al cincilea model misterios, despre care bavarezii nu au relatat anterior.

Motoarele termice vor rămâne în continuare disponibile şi după 2021, chiar şi în mod tradiţional, fără suplimente electrificate. Totuşi, majoritatea motorizărilor cu combustie internă vor fi acompaniate în viitor de sisteme de propulsie plug-in hybrid, care vor pune accentul pe eficienţă, dar vor moşteni ADN-ul distinctiv BMW şi vor oferi o plăcere similară în condus, specifică modelelor cu sigla bavareză.

Electromobilele vor continua, însă, să cucerească teren, iar BMW planifică ca cota modelelor 100% electrice în totalul vânzărilor să atingă 30% către anul 2025. Aşadar, ne aşteaptă o avalanşă de premiere electrice din partea BMW, primul model din noua generaţie fiind SUV-ul electric iX3, care va marca debutul pe parcursul acestui an.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *