Directorul ANSP anunță când ar putea dispărea coronavirusul în Republica Moldova (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Social / 13 martie, 2020, 18:54

Criza coronavirusului în Republica Moldova ar putea dura până în vara acestui an, declară directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună. Durata depinde de numărul de cazuri confirmate de coronavirus.

Diretorul ANSP explică cum se caluculează această perioadă de 70 de zile.

„Dacă mergem după cel mai pesimist scenariu pentru Republica Moldova, dacă se extind masiv cazurile de boală și dacă se declanșează transmiterea locală, atunci coronavirusul ar putea dura aproximativ 70 de zile, aproape până la vară. Mă refer la 70 de zile din momentul când s-a înregistrat primul caz în țara noastră”, a declarat Furtună.

Potrivit directorului ANSP, cel mai dificil caz este transmiterea locală.

„În China de exemplu, timp de o zi au fost 22 de cazuri noi, și ei merg în descreștere, lucru despre care nu putem vorbi de zona europeană. Dacă intrăm în transmitere locală, lucrurile se complică. Cazurile de import sunt mai ușor de localizat și e mai simplu că nu permitem extinderea acestora, contactarea lor și e mai simplu să le localizezi. Transmiterea locală e mult mai gravă”, menționează Nicolae Furtună.

Citește și: Opt bolnavi de COVID-19 în Republica Moldova. Au fost confirmate încă două cazuri

În Republica Moldova au fost confirmate încă două cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința din această după-amiază a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Astfel, bilanțul cazurilor de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la opt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X