Mai multe incendii de vegetaţie uscată în Chișinău. Pompierii luptă cu stingerea lor

Autor: , in Social / 13 martie, 2020, 17:36

Două incendii de vegetație au izbucnit pe teritoriul Chișinăului, pompierii fiind antrenați și la moment în stingerea acestora.

Pompierii anunță că unul din incendii a fost înregistrat pe strada Ceucari 11 din Capitală. Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 14:24, iar la faţa locului a intervenit un echipaj de salvatori care continuă să lucreze la lichidarea incendiului. Potrivit datelor prealabile arde o suprafaţă extinsă de vegetaţie uscată şi stufăriş.

Tot de intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi pe strada Dacia 80/3 din municipiul Chişinău. Conform, primelor date, incendiul a cuprins o suprafaţă de teren, unde focul a nimicit iarbă uscată. De această dată, apelul la 112 a fost recepţionat la 14:45.

În ambele cazuri angajaţii IGSU depun eforturi pentru lichidarea eficientă în vederea stopării răspândirii arderii.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea vegetaţiei uscate şi resturilor menajere.

În condiţii de umiditate redusă şi vânt focarele de vegetaţie arsă se pot răspândi pe spaţii extinse. Potrivit datelor colectate din subdiviziunile IGSU, astăzi 13 martie angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în 21 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată.

Intervenţiile pompierilor au avut loc în raioanele Ştefan Vodă, Orhei, Teleneşti, Rezina, Străşeni, Ialoveni, Sângerei, Edineţ, Călăraşi, Ungheni, dar şi în municipiul Chişinău. Astfel, la această oră pompierii continuă să lucreze. În caz de situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X