Foto: unimedia.info

Candidatul Partidului Şor, Vitalie Balinschi, a anunțat că se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) și este convins că va obține câștig. Reacția lui Balinschi vine după ce, a fost exclus din cursa electorală pentru funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

Vitalie Balinschi a spus că a rămas șocat de hotărârea Curții Supreme de Justiție în privința sa.

„M-am întâlnit cu mii de cetățeni. Sunt convins că câștigam aceste alegeri. Nu am cuvinte. Hotărârea emisă pe ultima sută de metri de Curtea Supremă de Justiție denotă faptul că acest stat este capturat și că judecătorii au fost influențați de către Igor Dodon și echipa sa. Noi am înaintat recuzare la doi judecători, dar a fost respinsă. Prin aceste metode urâte neutralizează oponenții politici”, a declarat Vitalie Balinschi, în cadrul unei conferințe de presă.

Candidatul Partidului Șor spune că se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

„Noi nu ne vom opri aici și vom contesta această hotărâre la CEDO. Vom avea câștig de cauză. Au mai fost examinate astfel de cauze și au dat câștig de cauză”, a precizat Balinschi.

Inițial, la data de 11 martie, magistraţii Curţii de Apel au respins cererea Comisiei Electorale Centrale de a-l exclude pe candidatul Partidului Şor, Vitalie Balinschi, din cursa electorală ce se va da în circumscripţia uninominală Hânceşti.

Ulterior, ieri, 12 martie judecătorii Curții Supreme de Justiție au decis ieri, 13 martie, excluderea candidatului Partidului Șor, Vitalie Balinschi, din cursa pentru funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești.

Amintim că, la data de 5 martie, reprezentanții Partidului Șor au acuzat că CEC și sistemul judiciar s-au transformat într-o bâtă politică în mâna socialiștilor. Criticile au venit după ce miercuri reprezentanții CEC au decis că vor solicita Curții de Apel Chișinău examinarea anulării înregistrării lui Balinschi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here