foto simbol

O serie de măsuri drastice au fost anunțate de către Guvern duminică, în lupta cu răspândirea epidemiei de coronavirus. Printre acestea se numără închiderea tuturor localurilor de alimentație publică și sistarea totală a traficului aerian.

Astfel, premierul Ion Chicu a anunțat în urma ședinței Comisiei naționale pentru sănătate publică, că Republica Moldova sistează în totalitate traficul aerian, iar măsura va intra în vigoare de la 17 martie, ora 00:00.

Totodată, s-a decis interzicerea traversării frontierei Republicii Moldova pentru cetățenii străini, cu excepția celor acreditați diplomatic sau a însoțitorilor transportului de mărfuri. Măsura intră în vigoare tot de la 17 martie, ora 00:00.

De luni se sistează total și activitatea unităților de comercializare cu amănuntul, cu excepția farmaciilor, a stațiilor PECO și a magazinelor alimentare.

De asemenea, tot începând cu luni, 16 martie, se sistează și activitatea tuturor localurilor de alimentație publică, cu excepția celor care asigură livrări la domiciliu. În acest sens se vor închide și toate piețele din țară.

„Săptămâna viitoare este critic de importantă. De cum ne vom comporta săptămâna viitoare, depinde de cum va evolua epidemia. Sunt și recomandările OMS. Sunt măsuri foarte dure, dar dacă vom reuși să prevenim răspândirea epidemiei, consecințele vor fi mai mici și vom ieși mai rapid din această criză”, a declarat premierul Ion Chicu.

Până astăzi 12 cazuri de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în Republica Moldova, iar alte 27 sunt suspecte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here