Coronavirus: Cine a primit prima amendă de 75.000 de lei

Autor: , in Social / 16 martie, 2020, 17:25

După ce a intrat în vigoare Legea pentru modificarea unor acte normative ce prevede pedepse, inclusiv penale, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, au fost aplicate și primele amenzi. Doi bărbați și un agent economic au fost amendați de Poliție.

Un bărbat de 43 de ani din Briceni a efectuat o chemare falsă a serviciului de ajutor medical urgent, anunțând că este infectat cu Coronavirus.

Un alt caz a fost înregistrat în Drochia. Un tânăr de 27 de ani a format numărul unic 112, anunțând că recent s-a întors din Italia și că este infectat cu COVID-19; fapte care s-au dovedit a fi false.

Pe numele ambilor bărbați au fost întocmite procese – verbale. Amenda pentru respectiva încălcare constituie de la 30 la 60 de unităţi convenţionale (echivalentul a 1.500-3.000 de lei) sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.

Într-un alt caz, astăzi, după intrarea în vigoare a noilor măsuri pentru responsabilizarea persoanelor în vederea răspândirii virusului COVID-19, a fost sancționat și un agent economic din Chișinău, care nu s-a conformat noilor restricții impuse pentru protejarea populației și a comis abateri de la lege. Acesta s-a ales cu o amendă de 75.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie și combatere a bolilor epidemice, punând în pericol sănătatea publică.

Citește și: Legea a intrat în vigoare! Coronavirus: Persoanele care riscă amenzi de până la 75.000 de lei sau chiar închisoare

Amintim că, de astăzi Poliția va aplica sancțiuni contravenționale și penale, pentru persoanele care nu vor respecta măsurile stabilite de autorități în vederea prevenirii și combaterii virusului COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X