Cum comentează deputații opoziției oficializarea coaliției de guvernare

Autor: , in Politic / 16 martie, 2020, 15:14

Deputații opoziției s-au lansat în critici dure la adresa coaliției de guvernare PSRM-PD, oficializată luni, după ce democrații au primit 5 portofolii în Guvern.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a remarcat că ministerele Apărării și Economiei merg la Alexandru Pînzari și Sergiu Răileanu, „care l-au slujit docil până recent pe Plahotniuc”.

„Această alianță Dodon a vrut-o demult și până în ultimul moment încerca să convingă curatorii din Rusia, în aprilie-iunie 2019, că varianta respectivă este cea mai bună.

În final, s-a împlinit visul lui Igor Nicolaevici. Democrații au cedat totul. Nu au nevoie nici de funcția de prim-ministru și nici de speaker al Parlamentului. PD deține în această alianță statut de fratele mai mic și minor, de care nu depinde nimic.

Dar eu sunt convins că nu pe mult timp a venit această coaliție marca coronavirus. Iar gestul Partidului Democrat urmează a fi apreciat la justa valoarea de către alegătorii acestuia”, a comentat Alexandru Slusari.

Iar deputatul PAS Sergiu Litvinenco acuză că președintele Igor Dodon a întârziat declararea stării de urgență pentru a putea formaliza coaliția de guvernare.

„După ce a ”câștigat” alegerile de la Hâncești (încă nu știm cu ce preț!) și și-a formalizat ”alianța barbeque” constituită de facto cu câteva luni în urmă, Dodon probabil va veni mâine cu propunerea declarării stării de urgență în legătură cu pandemia de coronavirus… Anume asta este adevărata listă de priorități pentru Igor Dodon Cât de josnic…”, a comentat Litvinenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X