Igor Dodon cere Guvernului să se adreseze Parlamentului pentru declanșarea stării de urgență (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 martie, 2020, 17:13

Șeful statului Igor Dodon cere Guvernului să se adreseze Parlamentului pentru declanșarea stării de urgență în legătură cu pandemia de coronavirus de tip nou.

În cadrul unui briefing de presă președintele a cerut Guvernului să solicite Legislativului declanșarea stării de urgență, întrucât această instituție este cea care decide acest lucru. De menționat că, Guvernul urmează să se întrunească în ședință începând cu ora 18:00.

„Țări cu medicină puternică și economii puternice au scăpat de sub control această epidemie și acum luptă cu disperare pentru a stopa creșterea de cazuri. Trebuie să fim sinceri și foarte realiști, Republica Moldova este mai vulnerabilă economic și social decât aceste țări, iată de ce urmează să fim mai precauți, mai fermi în decizii și acțiuni. Este esențial să blocăm acum răspândirea virusului pentru a nu ajunge la blocarea sistemul medical la suprasolicitarea medicilor și la o criză care să scape de sub control”, a spus șeful statului.

Președintele a anunțat că autoritățile au solicitat ajutor din partea partenerilor, apel la care au răspuns România, Federația Rusă, China și SUA. „Aceste țări au reacționat prompt la apelul Republicii Moldova și sunt sigur că la fel vor reacționa și alți parteneri externi dacă va fi necesar să ne adresăm”, a spus acesta.

În context, Igor Dodon a cerut oamenilor să respecte cu strictețe regulile impuse de autorități și a atenționat că, în cazuri de nesupunere, vor fi aplicate amenzi.

Șeful statului a făcut un apel la „solidaritate, responsabilitate și patriotism”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X