Locuitorii din Bălceana, plasați în carantină. Ar fi fost depistate mai multe cazuri de COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 16 martie, 2020, 17:37

În localitatea Bălceana, din raionul Hîncești, ar fi fost confirmate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus de tip nou, astfel locuitorii satului au fost plasați în carantină. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de primarul localității, Iurie Pasat.

Conform primarului, în localitate au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, însă, deocamdată, acesta spune, că nu se cunoaște numărul exact.

Astfel, începând de luni, ora 16:00, în Bălceana a fost instituită stare de carantină, care va dura până pe 31 martie.

Ofițerul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, nu a putut să confirme sau să infirme spusele primarului localității Bălceana, precizînd că ministra Săsnătății, Viorica Bundrăveanu, urmează să prezinte curând datele actuale privind infectarea cu COVID-19.

Amintim că, în seara zilei de vineri, 12 martie, o femeie originară din satul Bălceana a fost depistată pozitiv la coronavirus. Femeia ar fi revenit din Italia în același avion cu prima femeie la care a fost confirmat pozitiv COVID-19.

Femeia din Bălceana a prezentat primele simptome de îmbolnăvire la scurt timp după ce a ajuns în Moldova și a fost transportată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Potrivit primarului satului Bălceana, Iurie Pasat, primul test făcut femeii a arătat că nu este infectată cu coronavirus, astfel aceasta a mers acasă.

Primarul a declarat anterior că femeia respectivă nu a respectat regimul de autoizolare pentru 14 zile, astfel nu se cunoaște exact numărul de oameni cu care aceasta a interacționat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *