(VIDEO) Coronavirus: Mesajul emoționant al unei tinere moldovence din Brescia, unul dintre cele mai afectate orașe din Italia

Autor: , in Social / 16 martie, 2020, 17:03

Felicia Zop, o tânără din Republica Moldova, aflată în provincia Brescia, una dintre cele mai afectate din Italia de pandemia de coronavirus, le-a transmis un mesaj emoționant celor de acasă.

Tânăra povestește cât de rapid s-a răspândit pandemia regiunea în care se află ea, în doar trei săptămâni. Ea avertizează că situația este una dramatică, iar spitalele nu mai pot face față la situația cu care se confruntă.

„Dacă Italia anunța cod roșu mai devreme și oamenii respectau carantina nu se mai ajunge la această situație. La 21 februarie, când s-au descoperit primele 16 cazuri, în orașul meu nu era niciunul. Astăzi, 14 martie, în orașul meu sunt 1800 de persoane infectate și în fiecare zi numărul crește. Sunt și peste 300 de morți”, povestește Felicia Zop.

„Fac acest apel pentru a vă ruga, cetățeni ai Republicii Moldova, rămâneți acasă. Moldova e mult mai mică decât Italia. Dacă Italia a ajuns în genunchi în fața acestui virus, imaginați-vă ce se va întâmpla cu Moldova. Vă rog să respectați restricțiile, să realizați gravitatea situației”, se mai arată în mesajul tinerei.

„Fac acest apel pentru că nu vreau ca în Moldova să fie haos. Nu vreau să fie morți. Vreau să-mi văd rudele care au rămas acolo în viață, sănătoși. Vă rog frumos, rămâneți acasă, respectați distanțele. Vă rog să realizați că nu e o simplă răceală, e mult mai grav”, îndeamnă tânăra.

https://www.facebook.com/felicia.zop/videos/3394774887215849/

Duminică în Italia se ajunsese deja la aproape 25 de mii de cazuri de infectați. Dintre aceștia, 1809 și-au pierdut viața.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Frumos mesaj.Dar daca se gandeau asa si acei,care au venit din Italia , conatinali de-ai nostri si au adus acest virus in Moldova, ara fi fost mult mai bine. Acei, care l-au adus nu s-au gandit, ca-i pun pe toti in situatie foarte grava, chiar si pe ai lor. Acum ramanem toti la mila Domnului. Clar, ca o sa suferim mult. Si care va ramane… va ramane….Nu era destula saracia, coruptia si somajul, a mai venit si boala. Acum e prea tarziu sa ne compatimiti. Chiar nu-i nevoie. Ce s-a intamplat, s-a intamplat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X