Bărbatul transportat cu SMURD-ul din România în R. Moldova a mințit că este infectat cu COVID-19. Poliția se ocupă de caz

Autor: , in COVID-19 / Social / 17 martie, 2020, 19:17

Cetățeanul Republicii Moldova, transportat astăzi cu un echipaj SMURD din România la punctul de frontieră Giurgiulești, de unde a fost preluat la Cahul, a mințit că este infectat cu noul coronavirus pentru a ajunge mai repede acasă. Declarația îi aparține ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, bărbatul s-ar fi certat cu un operator de transport, care l-ar fi dat jos din mijlocul de transport, așa că a decis să recurgă la minciună pentru a ajunge în Republica Moldova.

„Ca rezultat al examinării, nu au fost depistate semne clinice ale infecției cu COVID-19. Persoana a recunoscut că a recurs la acest gest pentru că s-a certat cu un transportator pe teritoriul României, a fost rugată să coboare din mijlocul de transport și a recurs la această farsă invocând autorităților române că este infectată cu COVID-19 pentru a ajunge pe teritoriul R. Moldova. Persoana a fost preluată de organele de poliției și vor fi aplicate sancțiunile de rigoare, conform legislației”, a declarat ministra.

„Atunci când ne consolidăm și încercăm să rpevenim și să combatem COVID-19 pe teritoriul R. Moldova, atunci când puem n valoare fiecare ambulanță și fiecare lucrător medical, cu regret se întâmpla astfel de situație. Chem repetat la responsabilitate și la solidaritate socială”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

Vezi și: Moldoveanul suspectat de COVID-19, adus cu echipajul SMURD din Romania, internat la Spitalul Ministerului Sănătății

Totodată, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, Dumbrăveanu a anunțat că pe teritoriul R. Moldova a fost confirmat încă un caz de infectare cu noul coronavirus.

Citește și: Distribuția pe vârste a bolnavilor de COVID-19 în R. Moldova

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X