Procedura aplicată bărbatului care a mințit că are COVID-19 pentru a fi transportat de SMURD în R. Moldova

Autor: , in COVID-19 / Social / 18 martie, 2020, 11:55

În privința bărbatului de 37 de ani, care a mințit autoritățile din România, precum că este infectat cu noul tip de coronavirus, pentru a fi transportat cu un echipaj SMURD în Republica Moldova, a fost inițiată o procedura contravențională.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, în prezent polițiștii acumulează materialul probatoriu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor pe acest caz.

„Ulterior va fi luată o hotărâre conform legislației în vigoare”, a spus ea.

Deocamdată nu este clar dacă bărbatul va fi pedepsit conform sancțiunilor înăsprite adoptate de Parlament în domeniul încălcării regulilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemiologice.

Amintim că bărbatul, transportat marți cu un echipaj SMURD din România la punctul de frontieră Giurgiulești, de unde a fost preluat la Cahul, a mințit că este infectat cu noul coronavirus pentru a ajunge mai repede acasă. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, bărbatul s-ar fi certat cu un operator de transport, care l-ar fi dat jos din mijlocul de transport, așa că a decis să recurgă la minciună pentru a ajunge în Republica Moldova.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X