„2.319 solicitări a ambulanței”. Dumbrăveanu, despre pacientul care a decedat la spitalul Ministerului Sănătății (VIDEO)

Autor: , in Social / 20 martie, 2020, 10:39

Foarte multe dintre persoanele care cheamă ambulanța la domiciliu mint că sunt suspecte de infectare cu COVID-19. Precizarea a fost făcută de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„Pe parcursul zilei de ieri (n. r. – joi) am avut 2.319 solicitări a ambulanței. Transportați cu suspecție la COVID-19 au fost 90 de pacienți. Dintre acești, 76 sunt maturi și 14 copii”, a declarat Dumbrăveanu.

Menționăm că, pe parcursul zilei de miercuri, 18 martie, au fost 2.307 solicitări a ambulanței. Transportați cu suspecție la COVID-19 au fost 71 de pacienți. Ministra spunea că foarte multe dintre persoanele care cheamă ambulanța la domiciliu mint că sunt suspecte de infectare cu COVID-19 sau sunt purtătoare a virusului, pentru a beneficia de prioritate la acest serviciu de urgență.

Ieri, unele instituții mass media au scris că un bărbat din raionul Dubăsari ar fi fost adus de ambulanță la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Însă după vreo două ore, acesta ar fi decedat pe patul de spital.

„Persoana de 39 de ani care a fost adusă de ambulanță la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, din informația prezentată de specialiști, au fost realizate procedurile de resuscitare, dar persoana a suferit a suferit un stop cardiac. Această persoană nu este asociată cu COVID-19. Cu detalii vom reveni în următoarele zile, după realizarea expertizei medico-legale”, a precizat ministra Sănătății.

În Republica Moldova rămân a fi confirmate 49 de cazuri de COVID-19. Sunt 28 de cazuri de import, iar altele 21 sunt cu transmitere locală.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 
– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X