Coronavirus: Ultima țară UE care și-a închis frontierele

Autor: , in English / 20 martie, 2020, 09:38

Olanda devine joi ultima ţară din Uniunea Europeană care îşi închide graniţele din cauza temerilor legate de pandemia de COVID-19, transmite Agerpres.

Începând de joi, de la ora 17.00 GMT, timp de 30 de zile nu va mai fi permisă intrarea cetăţenilor din state non-UE.

Decizia de joi survine la câteva zile după ce liderii UE au convenit asupra unor restricţii extinse la libertatea de mişcare, în tentativa de a opri răspândirea virusului.

Potrivit agenţiei naţionale de presă ANP, prim-ministrul Mark Rutte şi guvernul său nu au exclus restricţii suplimentare.

Totuşi, cei mai mulţi membri ai cabinetului şi ai parlamentului se opun în continuare unor restricţii severe la libertatea de deplasare a olandezilor.

O parte din dezbatere a fost declanşată de afirmaţiile prin care Rutte părea să spună că mizează pe faptul că populaţia ţării va dezvolta imunitate la noul virus prin contracararea lui.

Cu toate acestea, guvernul a afirmat că expunerea şi infectarea pe scară largă nu fac parte din planul său, deşi nu poate exclude că acestea se vor întâmpla.

Potrivit guvernului, prioritatea sa rămâne protejarea persoanelor cu risc deosebit de deces din cauza COVID-19, maladia provocată de noul coronavirus.

Pe de altă parte, în timp ce se afla într-un magazin, Rutte a părut să încerce să liniştească îngrijorările legate de aprovizionarea cu produse de bază, atunci când un client l-a întrebat dacă are suficientă hârtie igienică acasă. ‘Avem atât de multă, încât am putea să defecăm zece ani’, a fost răspunsul lui, surprins înr-o înregistrare video, premierul referindu-se probabil la stocul la nivel naţional, nu la cel personal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X