Noi detalii. Rectorul UTM, despre căminul în carantină și studenta infectată cu COVID-19: Unele rude sunt agresive. Am solicitat pază
Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Botan, a venit cu mai multe precizări, după ce unul dintre studenții care își fac studiile la această instituție a fost diagnosticat cu coronavirus de tip nou.
Potrivit rectorului UTM, studentul respectiv a părăsit căminul nr.1 a UTM, unde era cazat, pe data de 12 martie, drept urmare a sistării procesului de studii și a plecat în localitatea de baștină.
„Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și a autorităților din țară, toate persoanele care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv trebuie să se autoizoleze pentru cel puțin 14 zile. Astfel, toți studenții care locuiesc în căminul nr.1 au intrat în carantină până la data de 26 martie”, a declarat rectorul UTM, Viorel Bostan.
Potrivit rectorului UTM, starea de sănătate a studenților este monitorizată zilnic.
„La acest moment nici un student nu a avut și nu are febră și alte simptome asociate COVID-19. Studenții sunt alimentați din contul universității și sunt antrenați în activitățile academice online”, a precizat Bostan.
Mai mult, rectorul UTM, a spus că unele rude ai studenților aflați în carantină, manifestă un comportament agresiv.
„Urmare a comportamentului agresiv din partea unor rude a celor aflați în carantină am solicitat un post de pază a forțelor de menținere a ordinii publice”, a precizat Viorel Bostan.
Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova rămân a fi 49. Din acest număr, 28 de cazuri sunt de import – din Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Cehia și Ucraina, potrivit datelor actualizate prezentate în această dimineață de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.
Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ:
– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.
Comentarii
[…] Amintim că, săptămâna trecută, unul dintre studenții care își fac studiile la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a fost diagnosticat cu…. […]