Foto: iw.ro

În comuna din Țipala din raionul Ialoveni, o persoană a fost amendată cu 25.000 de lei, după ce a mers la magazin să își cumpere bere, fiind în carantină. Anunțul a fost făcut de primarul comunei, Silviu Bivol.

Fiind în carantină, persoana a încălcat regimul de autoizolare.

„Primul proces verbal întocmit în comuna Țipala pentru încălcarea regimului de autoizolare la domiciliu. Persoana amendată a revenit ieri de peste hotare. A fost avertizată să se autoizoleze însă nu s-a conformat. A mers astăzi la magazin să își cumpere bere, apoi a mers într-o gospodărie, unde se află o doamnă în vârstă la pat, să consume berea”, a scris primarul comunei Țipala, Silviu Bivol.

Primarul comunei a îndemnat oamenii să stea acasă în această perioadă.

De astăzi încolo, persoanele care încalcă acest regim vor fi sancționate conform legii în vigoare. Prețul nerespectării acestei LEGI pentru persoane fizice costă 25.000lei. STAȚI ACASĂ 14 ZILE!!!”, a conchis Silviu Bivol.

Astăzi, alte 17 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, conform datelor oferite de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Astfel, numărul celor infectați a ajuns la 66.

Foto: Facebook, Silviu Bivol

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here