Viceguvernatorul BNM a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu

Autor: , in Economic / 20 martie, 2020, 17:54

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Ion Sturzu, a fost plasat în arest la domiciu. Decizia schimbării măsurii preventive a fost luată de magistrații Curții de Apel Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de către ofițera de presă a Procuraturii Generale (PG), Maria Vieru.

Viceguvernatorul BNM a fost plasat în arest la domiciliu, ieri, 19 martie, după ce magistrații Curţii de Apel Chişinău au examinat și admis recursul depus de avocatul acestuia.

Schimbarea a fost făcută, după ce, la data de 11 martie, Ion Sturzu a fost arestat pe un termen de 30 de zile. Decizia fuseseră luată de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Sturzu a atacat decizia la Curtea de Apel.

Ion Sturzu este bănuit de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei bancare.

Procuratura Anticorupție (PA) a efectuat la data de 5 martie, acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară.

Citește și: Dorin Drăguțanu a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile

Amintim că, la data de 6 martie, ex-guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost luată de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Citește și: Bilanțul perchezițiilor de la BNM: Numele persoanelor reținute

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X