Foto; deschide.md

Una dintre persoanele din orașul Sîngerei, care vineri a fost testată pozitiv la COVID-19, și-a sărbătorit ziua de naștere alături de alte 27 de persoane, pe care autoritățile încearcă să le identifice.

„Chiar dacă în Republica Moldova primul caz de infectare cu COVID-19 a fost înregistrat la data de 7 martie, această persoană și-a sărbătorit ziua de naștere într-un cerc de 27 de persoane. Acum identificăm cine sunt acele persoane, aplicăm regimul de autoizolare și monitorizare din personalului medical”, a menționat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Datele prezentate pe platforma ce monitorizează în timp real cazurile de COVID-19 în Republica Moldova arată că în Sîngerei au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu COVID-19. În localitate 341 de persoane se află sub supravegherea medicilor.

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 66 în Republica Moldova, după ce vineri au fost anunțate încă 17 cazuri noi de infectare, fiind ziua record al numărului de infectări.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. De ce nu scriti in ce conditii se afla bolnavii acolo,ca nici tratament de toata ziua nu li sau facut la acei 2 bolnavi care is adusi din Sinjerei,ca nici mashti de protectie nu are spitalu,da scriti ca o sarbatorit ziua de nastere cu 27 de persoane cind astazi este ziua doamnei.25000 de mii amenda shi la Iralia 200 de euro.Ce liafa avem noi in Moldova ca sa pus asa amenda?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here