Sursă foto: bani.md

Dosarul unui locuitor al raionului Dondușeni care este învinuit de 19 episoade de trafic de influență a fost transmis în judecată. Pe banca acuzaților vor compărea și președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto, dar și doi maiștri de instruire practică din subordine, toți 3 fiind învinuiți de confecționarea documentelor oficiale false.

Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – mai 2019, un locuitor al raionului Dondușeni a pretins și primit de la 19 cursanți circa 7.000 de euro, pentru a interveni pe lângă membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Ocnița.

Pentru sume cuprinse între 350 și 500 de euro, „clienții” primeau asigurări că promovează cu succes probele examenului pentru obținerea permiselor de conducere de categoria ”B” și ”C”.

În cadrul aceleiași cauze penale, este învinuit și Președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto, care, de comun cu doi maiștri de instruire practică din subordine, au falsificat o serie de acte care confirmau școlarizarea unei persoane pentru susținerea cu succes a examenului auto de categoria ”C”. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă ”beneficiarul” nu a frecventat orele de curs și nu a fost prezent la examenul intern.

Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la 5 ani închisoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here