Chicu, indignat că aproape 400 de biserici au oficiat slujbe în interior: Dacă unii preoți vor ajunge pe mâna medicilor nu vor fi tratați cu o linguriță (VIDEO)

Autor: , in Social / 23 martie, 2020, 18:54

Un număr de 375 de locașuri sfinte nu au respectat îndemnul autorităților de a oficia slujbe în aer liber. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu care cataloghează gestul drept „lipsă de responsabilitate”.

Din cele 1.062 locașuri supravegheate de poliție, 375 au desfășurat serviciile divine în interior, 382 au desfășurat slujbe în aer liber, iar 305 au desfășurat slujbe fără participarea oamenilor, fie nu au desfășurat slujbe.

„Situația celor 375 care nu s-au conformat denotă o lipsă de responsabilitate. Noi vom discuta în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale pașii următori. Remarc cu mare-mare regret că slujitorii bisericilor respective nu manifestă respect și înțelegere, în primul rând, față de medicii care luptă și repară erorile întregii societăți”, a comentat premierul

„Eu foarte mult sper că nimeni din acei preoți care au oficiat acele slujbe să nu se infecteze și să nu vină la instituțiile medicale să fie ajutați de medicii noștri, pentru că medicii noștri vor avea respect și îi vor ajuta și vor avea o cu totul altă decât o au slujitorii bisericii și nu îi vor trata cu o linguriță sau alte mijloace. Ei vor fi tratați ca pe orice pacient”, a adăugat Ion Chicu.

Acum câteva zile autoritățile au decis că bisericile vor rămâne deschise, dar toate slujbele se vor ține în aer liber și vor putea participa maximum o sută de persoane, cu păstrarea distanței de cel puțin un metru și jumătate. Totodată, lăcașurile de cult trebuie să dezinfecteze căile de acces și să pună la dispoziția enoriașilor produse pentru igienizarea mâinilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X