Noi reguli pentru studenți: Cei care au părăsit căminele nu mai au dreptul să revină până la reluarea procesului de studii (DOC)

Autor: , in Social / 23 martie, 2020, 17:33

Au fost instituite măsuri suplimentare pentru studenți, urmare a evoluției situației epidemiologice. Studenții care au părăsit căminele atunci când a fost sistat procesul de studii nu mai au voie să revină în clădire până când nu reîncepe procesul de învățământ.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de comun cu MAI și Ministerul Sănătății, studenții rămași în cămine vor fi monitorizați, fiind întocmit un registru de intrări și ieșiri.

Printre măsurile suplimentare care trebuie să fie implementate de către administrațiile instituțiilor de învățământ se regăsesc:

-interzicerea locatarilor care au părăsit căminul, după suspendarea procesului educațional să revină în cămine până în momentul în care va fi reluat procesul educațional în incinta instituțiilor de învățământ;

-monitorizarea ieșirilor și intrărilor locatarilor din cămine într-un registru special;

-asigurarea igienizării sporite a tuturor încăperilor, conform normelor de profilaxie epidemiologică;

-respectarea cu strictețe de către locatarii căminelor a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecție cu virusul COVID – 19 emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.

Amintim că, săptămâna trecută, unul dintre studenții care își fac studiile la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a fost diagnosticat cu coronavirus de tip nou.

Citește și: 20 de studenți din căminul UTM, suspectați de COVID-19, au primit rezultatele testelor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X