(VIDEO) Noi măsuri drastice de la Guvern: Acces limitat în parcuri și interdicție pentru bătrâni de a ieși din case fără un motiv întemeiat

Autor: , in Populare / Social / 23 martie, 2020, 23:39

Începând cu 25 martie va fi limitat accesul în unele spații publice, cum ar fi parcurile sau locurile de joacă pentru copii, a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei Situații Excepționale din 23 martie.

Pentru a fi respectată această decizie vor fi implicați angajații Ministerului de Interne, dar și cei ai Ministerului Apărării.

„Este necesar deja la această etapă să implicăm și efectivele Ministerului Apărării. Vom antrena și forțele armate pentru întreținerea ordinii publice”, a declarat Ion Chicu.

În luna aprilie, pensiile vor fi distribuite acasă pentru a fi evitate aglomerările în oficiile poștale. În acest sens, Comisia pentru Situații Excepționale a interzis persoanelor în etate părăsirea domiciliului fără o necesitate stringentă.

„Vom întreprinde toate măsurile pentru a-i asigura cu tot ce este necesar. Persoanele în etate trebuie să stea la domiciliu în această perioadă în care pericolul pentru sănătatea și viața lor este foarte mare”, a declarat Chicu.

Premierul a mai spus că stațiile PECO nu vor mai avea dreptul să presteze servicii de alimentație publică.

O altă măsura despre care s-a discutat este eșalonarea plății facturilor la serviciile comunale pentru luna aprilie, tot pentru a nu crea aglomerații în locurile în care acestea pot fi achitate. O decizie urmează a fi luată după discuții cu furnizorii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X