Foto: digi24.ro

Numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 109, în Republica Moldova. Dintre acestea, sunt 64 de femei și 45 de bărbați infectați. Datele au fost prezentate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Distribuirea geografică unde au fost înregistrate cazuri înregistrate de COVID-19: Chișinău – 40; Hîncești – 17; Ștefan Vodă și Căușeni – câte 8 cazuri; Ialoveni – 6; Soroca – 5; Sîngerei – 3; Anenii Noi – 4; Cantemir – 2; Florești, Cahul, Leova, Basarabeasca, Călărași, Orhei, Dubăsari, Șoldănești – câte un caz; Stânga Nistrului – 6.

Distribuția pe vârste:
0-9 ani – 1 caz
10-19 ani – 8 cazuri
20-29 de ani – 17 cazuri
30-39 de ani – 23 cazuri
40-49 de ani – 13 cazuri
50-59 de ani – 27 cazuri
60-69 de ani – 16 cazuri
70-79 de ani – 2 cazuri
peste 80 de ani – 2 cazuri

Sunt 43 de cazuri de import (Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Rusia, România, Cehia).

De asemenea sunt 66 de cazuri cu transmitere locală: Chișinău – 26; Hîncești – 16; Ștefan Vodă – 4; Căușeni – 5; Ialoveni – 3; Sîngerei – 2; Anenii Noi – 2; Soroca, Cantemir și Șoldănești câte un caz.


Amintim că începând cu data de 25 martie va fi limitat accesul în unele spații publice, cum ar fi parcurile sau locurile de joacă pentru copii, iar persoanele trecute de 63 ani nu vor putea ieși din casă, cu excepția deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, pentru asigurarea cu produse alimentare, pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată, precum și pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 
– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here