Foto: moldova.org

Cinci tineri au fost reținuți fiind suspectați de comercializarea drogurilor prin intermediul unui magazin online amplasat pe platforma de comunicare Telegram. Aceștia au între 18 – 25 de ani și sunt locuitori a municiiului Chișinău și raionul Cimișlia.

Prin intermediul aplicației Telegram, tinerii comercializau droguri de tip ,,Amfetamină”, ,,PVP’’, “Mefidrona”, “Extazy”, “Marijuana” . Aceștia aveau rolurile bine împărțite în acest proces de comercializare a drogurilor cum ar fi: împachetarea, distribuirea și realizarea acestora.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, trei indivizi au fost reținuți în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. Totodată în cadrul acțiunilor procesual penale, aceștia au arătat locurile unde anterior au ascuns pliculețele cu droguri destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate pe teritoriul capitalei. În total de către forțele de ordine au fost ridicate 14 pachețele. Ulterior forțele de ordine au mai reținut doi indivizi implicați în comercializarea drogurilor.

Valoarea totală a drogurilor confiscate este de 300 000 lei.

3 dintre suspecți au fost arestați pe un termen de 30 de zile, 1 individ a fost plasat în arest la domiciliu și 1 – plasat sub control judiciar, iar conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Suspecții au fost reținuți de ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu ofițerii de urmărire penală a IP Centru și procurorii of. Centru a Procuraturii mun. Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here