Guvernul se pregătește de 9 mai. Scoate din bugetul de stat 157,5 mii pentru confecționarea medaliilor

Autor: , in Social / 24 martie, 2020, 17:54

Din bugetul de stat urmează să fie scoase 157,5 mii de lei pentru confecționarea distincțiilor comemorative „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”. Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie votat miercuri de Guvern.

Conform proiectului de hotărâre, Guvernul va asigura finanțarea confecționării Medaliei comemorative „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”, a legitimației aferente, a baretei de substituire și a cutiei capitonate. În total vor fi decorați 450 de veterani de război.

Guvernul urmează să scoată din bugetul de stat circa 157,5 mii lei pentru confecționarea medaliilor respective.

Însemnul medaliei reprezintă un medalion rotund monocolor, de aur brunat, cu diametrul de 30 mm și cu toartă de suspensie în partea superioară, prin care însemnul se prinde cu un inel de baretă. Însemnul se confecționează din tombac patinat.

Citește și: Întregul Guvern, implicat în pregătirea sărbătorii de 9 mai. Șefa Teleradio Moldova, responsabilă pentru mediatizarea evenimentului la nivel național (DOC)

Pe avers, este reprezentată imaginea stilizată a compoziției sculpturale a monumentului din Chișinău consacrat eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă, vedere dinspre nord, flancată în partea dreaptă de milesimele „1945 / 2020”, totul în relief. Pe revers, într-o cunună deschisă, formată din două ramuri de laur și șezată în exergă, cu caractere capitale în cinci rânduri este înscrisă legenda: „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”, totul în relief.

De menționat că întregul Guvern este implicat în pregătirea sărbătorii de 9 mai. Printr-un proiect de hotărâre votat în luna februarie, doar ministrul pentru Reintegrare nu a fost inclus în grupul de lucru pentru realizarea Planului.

Principala acțiune ce urmează a fi întreprinsă de autorități este reparaţia capitală a Complexului memorial „Eternitate”, pentru care vor fi alocate 4 milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X