Mesajul „Stați acasă” răsună pe străzile Capitalei. Amenzi pentru cei care nu vor respecta noile reguli (VIDEO)

Autor: , in Social / 24 martie, 2020, 17:47

În contextul situației epidemiologice din țară, angajații Poliției Capitalei au demarat noi acțiuni de informare a populației. Aceștia difuzează, din mașinile de poliție, mesaje de prevenire a răspândirii și infectării cu virusul COVID-19, atât în limba română, cât și în rusă.

Polițiștii patrulează curțile blocurilor de locuit, străzile, zonele de agrement și cele unde persistă un flux crescut de persoane.

Oamenii sunt îndemnați să țină cont de mesajele audio difuzate de polițiști și să respecte măsurile de sănătate publică impuse de autorități.

Totodată, începând cu 25 martie 2020:
– Se interzice, aflarea în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;
– Se interzice prestarea serviciilor de alimentare publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere;
– Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice cu excepția: deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare, deplasarea pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.

Persoanele care nu respectă măsurile de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, dacă acestea au pus în pericol sănătatea publică, pot fi pasibile de răspundere contravențională, fiindu-le aplicată o amendă de la 450 la 500 unități convenționale (22.500 – 25.000 de lei) persoanelor fizice, și de la 1.000 la 1.500 unități convenționale (50.000 – 75.000 de lei) persoanelor juridice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X