Foto: hariansuara.com

În total, în Republica Moldova au fost constatate 109 cazuri de infecție cu COVID-19. Până la ziua de ieri au fost investigate 907 persoane. Datele au fost prezentate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Dumbrăveanu a vorbit și despre starea de sănătate a celor care sunt internați:

„Avem 8 copii care sunt la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Starea acestora este de gravitate medie. În cazul adulților, 10 pacienți sunt în stare gravă, dar stabilă. Avem persoane a căror gravitate medie. Avem 7 persoane cu stare de sănătate satisfăcătoare. La Spitalul Clinic Republican sunt 3 persoane spitalizate: o persoane stare medie-ușoară; 2 persoane evoluție gravă”, a declarat Dumbrăveanu.

Dintre cele 109 cazuri de COVID-19, sunt 64 de femei și 45 de bărbați infectați.

Citește și: 64 de femei și 45 de bărbați. Distribuția pe vârste a bolnavilor cu COVID-19 din Republica Moldova (VIDEO)

Amintim că începând cu data de 25 martie va fi limitat accesul în unele spații publice, cum ar fi parcurile sau locurile de joacă pentru copii, iar persoanele trecute de 63 ani nu vor putea ieși din casă, cu excepția deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, pentru asigurarea cu produse alimentare, pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată, precum și pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 
– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here