Troleibuzele din Chișinău și Bălți vor circula fără taxatori în următoarele două săptămâni

Autor: , in Politic / Populare / 24 martie, 2020, 20:54

În următoarele două săptămâni, locuitorii din municipiile Chișinău și Bălți vor călători gratuit. Decizia a fost luată de Comisia Situații Excepționale car s-a întrunit astăzi în ședință.

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că pentru următoarele 2 săptămâni pentru municipiile Chișinău și Bălți transportul public va funcționa fără prezența taxatorilor în interiorul mijloacelor de transport, scopul introducerii acestei acțiuni fiind limitarea interacțiunii dintre taxatori și pasageri.

Astfel, în stațiile de așteptare vor fi plasați reprezentanți ai Ministerului de Interne, pentru a asigura că în mijloacele de transport numărul pasagerilor este limitat.

„Întreprinderile municipale vor presta aceste servicii fără a percepe bani de la pasageri. Introducem această acțiune pentru a limita contactul taxatorilor cu pasagerii. În stațiile pentru îmbarcare a pasagerilor vor fi plasați reprezentanți ai MAI pentru a asigura respectarea de către pasageri, dar și conducătorii mijloacelor de transport, a cerințelor instituite de Comisie, adică de a transporta pasageri, exclusiv, pe scaune”, a anunțat Chicu.

O altă măsură luată de Comisie vizează unitățile de transport străine care au dreptul de a se afla pe teritoriul țării 180 de zile.

„Scoaterea acestor mijloace de transport din țară este imposibil, respectiv Comisia a venit cu decizia de a exclude din numărătoarea de 180 de zile perioada stării de urgență. Deci, zile respective nu se contabilizează pe perioada stării de urgență”, a anunțat premierul.

De asemena, Comisia a decis să înlocuiască actualul director al Spitalului Clinic Republican.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *