Foto-simbol

Persoanelor care vor informa autorităţile din Condrița despre consătenii care nu respectă regimul de carantină vor fi remunerați cu 50 la sută din amenda pe care o va achita contravenientul. Astfel, este vorba despre sume de remunerare în valoare de 11.250 – 12.500 de lei. Despre aceasta a anunțat primarul de Condrița, Andrei Donică.

Inițiativa primarului vine după ce au fost depistate mai multe cazuri în care, conform legii, persoanele revenite de peste hotare sunt obligate să stea în carantină timp de 14 zile, însă, nu respectă această obligațiune.

„Altfel nu se poate! Doar așa vor înțelege cei iresponsabili! Doar așa îi motivăm pe cei responsabili! Recompensa va fi în sumă de aproximativ 11.250 – 12.500 de lei, în dependență de amenda aplicată conform Codului Contravențional.

Citește și: Legea a intrat în vigoare! Coronavirus: Persoanele care riscă amenzi de până la 75.000 de lei sau chiar închisoare

Codul contravențional prevede sancționarea pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol de contaminare populația. Amenda constituie de la 450 la 500 unități convenționale (de la 22 de mii 500 de lei la 25 de mii de lei) – pentru persoana fizică și de la 1000 la 1500 de unități convenționale (de la 50 de mii la 75 de mii de lei) aplicată persoanei juridice.

Numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 109, în Republica Moldova. Dintre acestea, sunt 64 de femei și 45 de bărbați infectați. Datele au fost prezentate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Foto: Facebook, Andrei Donica

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here