COVID-19: Trei pacienți de la Spitalul Republican înregistrează o evoluție gravă a stării de sănătate

Autor: , in COVID-19 / Social / 25 martie, 2020, 10:57

În Republica Moldova rămân confirmate 125 de cazuri de COVID-19, în total fiind investigate 1.011 persoane. În continuare, alte 116 persoane sunt suspecte de infectare.

Conform ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la „Toma Ciorbă” sunt internate 107 persoane, dintre care 17 în stare gravă. Stare de sănătate a altor 78 de persoane este medie, în timp ce la 12 persoane se atestă stare de sănătate satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 8 copii și doi adulți. În cazul a 4 pacienți starea de sănătate este medie, iar la 6 satisfăcătoare.

Pentru 3 persoane internate la Spitalul Clinic Republican se înregistrează o evoluție gravă a stării de sănătate, iar 4 persoane au o stare de sănătate medie-ușoară.

Institutul Mamei și Copilului „Emilian Coțaga” găzduiește o femeie cu un copil mic. Stare de sănătate a femeii este medie, iar copilul a fost testat de două ori, în ambele cazuri rezultatele fiind negative.

În continuare, în Republica Moldova 116 persoane sunt suspecte de infecție, pe parcursul zilei de astăzi urmând a fi aflate rezultatele testelor.

Menționăm că, începând cu ziua de azi, 25 martie, au intrat în vigoare noile restricții:

– Se interzice, aflarea în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement;
– Se interzice prestarea serviciilor de alimentare publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere;
– Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice cu excepția: deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare, deplasarea pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate.

Citește și: Mesajul „Stați acasă” răsună pe străzile Capitalei. Amenzi pentru cei care nu vor respecta noile reguli (VIDEO)

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X