Sursă foto: simbol

Chiar dacă toate zborurile regulate de pe aeroportul din Chișinău sunt în prezent anulate, totuși, pot fi efectuate curse aeriene charter pentru a aduce acasă cetățeni moldoveni. Cu aceste zboruri vor avea dreptul să zboare doar pasageri care dețin cetățenia Republicii Moldova.

Conform prevederilor actelor emise de Comisia națională extraordinară de sănătate publică și Autoritatea Aeronautică Civilă, începând cu data de 17 martie 2020, ora 00.00 sunt suspendate toate zborurile regulate de pasageri, precum și zborurile charter regulate.

„Cu referire la zborurile charter care urmează a fi operate de compania aeriană FLYONE, precizăm că acestea sunt aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale ca urmare a solicitărilor primite din partea oficiilor consulare. Ar mai putea fi organizate zboruri charter dacă vom primi solicitări și operarea va fi posibilă în condiții de siguranță cu luarea măsurilor necesare recomandate de către autorități”, menționează reprezentanții companiei Fly One.

Ce trebuie să facă moldovenii pentru a putea reveni legal în Republica Moldova:

„Persoanele care au necesitate urgentă de a reveni în Republica Moldova, pot lua legătura cu oficiile consulare, iar în cazul operării zborurilor speciale pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, reprezentantul consular va oferi datele de contact al organizatorului procesului logistic. Pentru zborurile FLY ONE, agenția SanAir sunt responsabili de procesul logistic. Pentru mai multe detalii vă rugăm să trimiteți un email la adresa charter@sanair.md”, mai menționează reprezentanții companiei.

Lista ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova, cu site-urile oficiale, paginile de facebook și telefoanele de urgență poate fi găsită AICI.

Citește și: Explicație: De ce mai zboară avioane deasupra Moldovei, deși zborurile au fost suspendate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

10 COMENTARII

  1. Sunt 3 moldoveni in malta blocati si vor sa ajunga acasa dar au avut cursa pe 12 aprilie dar a fost anulata caci aici aeroportul ii inchis si le se termina sederea in europa pe 25 aprilie iar urmatoare cursa aeriana este pe 3 mai cum sa plece ca sa nu aiba interdictie in europa

  2. Buna suntem doua persoane care dorim sa revenim foarte mult acasa suntem intro situatie foarte grea si nu stim la fine sa apelam ca sa putem reveni in tara.Ne aflam in comuna Salve provincea de Lecce aici aceasta comuna este izolata si nimeni nu poate sa iasa si sa intre nu stim cum sa ajungem Pina la aieroport si nici nu avem cu ce . Ce putem face in situatiea aceasta ?Va rugam sa ne ajutati😔 +393497465918

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here