Foto simbol

O soră și un frate din raionul Hîncești au fost amendați cu câte 22.500 de lei fiecare pentru că au încălcat regimul de carantină. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul.md de către ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Hîncești, Cristina Vicol.

Femeia de 41 de ani este din satul Bălceana și a mers în vizită la fratele ei în satul Bujor. Astfel, a sfidat regimul de carantină din localitate.

Chiar dacă în jurul satului sunt echipaje ale Poliției, oricum, femeia a reușit să ajungă în alt sat, nefiind observată.

„Au fost întocmite două procese verbale în baza articolului 76 prim alin.1, iar cei doi au primit câte o amendă de 22.500 de lei”, a declarat ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Hîncești, Cristina Vicol.

În localitatea Bălceana, din raionul Hîncești, ar fi fost confirmate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus de tip nou, astfel locuitorii satului au fost plasați în carantină.

Astfel, începând de luni, 16 martie, ora 16:00, în Bălceana a fost instituită stare de carantină, care va dura până pe 31 martie.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 
– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here