Primarul din Sângerei nu poate plasa orașul în carantină. Administrația raională se opune (DOC)

Autor: , in Actualitate / Social / 25 martie, 2020, 11:55

Administrația orașului Sângerei, unde au fost înregistrate 3 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19, nu reușește să plaseze orașul în carantină. Se întâmplă după ce Comisia de Sănătate Publică raională a refuzat măsurile solicitate de primarul orașului.

La 20 martie, primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov, în comun cu Comisia pentru Situații Excepționale din oraș, au dispus instituirea carantinei în localitate. Măsura însă a fost respinsă, în data de 24 martie, de Comisia de Sănătate Publică raională.

„Măsurile pe care le-am luat ieri și le-am afișat pe pagina mea au fost anulate, pentru că în termeni legali trebuia să înaintăm planul de acțiune Comisiei de Sănătate Publică din Sângerei. Măsuri care peste tot în lume se iau când situația e deja scăpată de sub control. Noi mai avem timp și am vrut să prevenim, dar uitați-vă cum se pun bețe în roate”, a anunțat primarul marți seara.

Citește și: Un bloc din Cricova, în carantină după depistarea a patru cazuri de COVID-19. Funcționar: Oamenii sunt cât de cât responsabili

Acesta susține încă că, prin dispoziția Comisiei de Situații excepționale din Republica Moldova, în calitate de președinte al Comisiei Situații Excepționale din Sângerei va înainta direct planul de acțiuni Primăriei, cu rugămintea de a institui starea de carantină în oraș.

Potrivit deciziei inițiale ale edilului, orașul Sângerei urma să intre în carantină începând cu 21 martie.

Primarul solicită repetat instituirea carantinei în orașul Sângerei, începând cu 25 martie.

Amintim că, o femeie revenită recent din Marea Britanie a fost testată pozitiv pentru noul tip de coronavirus. Ulterior, alte două persoane din localitate au fost infectate cu COVID-19. La moment, sub monitorizarea medicilor se află 658 persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X