Sanatoriile de la Vadul lui Vodă ar putea fi utilizate pentru izolarea bolnavilor de COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Social / 25 martie, 2020, 15:11

Sanatoriile de la Vadul lui Vodă ar putea fi utilizate pentru a izolarea persoanele infectate cu virusul COVID-19. Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, după o întrevedere cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Ceban spune că a discutat cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății despre anumite necesități pentru a face față situației de criză în care ne-am pomenit din cauza pandemiei.

„Am putea utiliza sanatoriile de la Vadul lui Vodă pentru izolarea celor infectați cu coronavirus. Urmează sa verificăm dacă aceste obiective corespund normelor sanitare”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au îndemnat cetățenii să rămână izolați, iar în caz de necesitate se adresează la medic pentru asistentă medicală.

În Republica Moldova rămân confirmate 125 de cazuri de COVID-19, în total fiind investigate 1.011 persoane. În continuare, alte 116 persoane sunt suspecte de infectare.

Citește și: Mesajul „Stați acasă” răsună pe străzile Capitalei. Amenzi pentru cei care nu vor respecta noile reguli (VIDEO)

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății și îndemnul STAȚI ACASĂ: 
– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X