Foto simbol: stirescu.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a spus că a mers în această dimineață în spațiile publice pentru a verifica cum se respectă măsurile în perioada stării de urgență. Drept constatare, unii nu respectă regulile de protecție și prevenirii a infectării cu coronavirus.

În urma inspecției, ministrul Pavel Voicu a menționat că în unele magazine cu produse alimentare nu este nici urmă de restricție în această perioadă a pandemiei.

„Responsabilii unui magazin în care am intrat astăzi nu au creat nici o condiție de protecție pentru cumpărători și angajați. Acest magazin era supraaglomerat și nu se respecta distanța socială”, a precizat Voicu.

În schimb, Voicu spune că în transportul public se respectă distanța socială și măsurile de protecție și distanța socială.

„Fac un apel către cetățeni, dar și agenți economici, administratorii de magazine, să respecte toate recomandările și măsurile obligatorii, să creeze toate condițiile de securitate și protecție contra virusului COVID-19. Cei care refuză să se conformeze, vor fi sancționați conform legii”, a conchis Pavel Voicu.

Menționăm că, amenzile pentru nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice variază între 25.000 și 75.000 de lei sau chiar închisoare de până la 7 ani.

Citește și: Legea a intrat în vigoare! Coronavirus: Persoanele care riscă amenzi de până la 75.000 de lei sau chiar închisoare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here