Până la această oră în România s-au înregistrat 17 decese din cauza pandemiei de coronavirus, iar cele mai multe dintre ele – 9 – provin din spitalul din Suceava.

Potrivit digi24.ro, situația din spitalul din această localitate este una foarte gravă, în condițiile în care deja 85 de medici sunt infectați cu COVID-19. În total, în spitalul din Suceava au fost infectate 170 de persoane.

Printre cei nouă oameni care și-au pierdut viața în acest oraș, doi aveau sub 60 de ani, unul avea 64 de ani, iar restul erau cu vârste cuprinse între 70 și 80 de ani.

Riscăm să devenim Lombardia României

În aceste condiții, tot mai multe voci din regiune solicită o testare mai masivă a populației din zonă, existând riscul propagării rapide a focarului. Astfel de solicitări au apărut în special după ce ministrul român al Sănătății a anunțat că se planifică testarea tuturor locuitorilor Bucureștiului.

În aceste condiții, deputatul Iulian Bulai s-a arătat indignat de intenția autorităților.

„Sunt indignat. Foarte supărat! Moldova trebuie testată întâi, nu Bucureştiul! Prioritatea e focarul de coronavirus. Focarul din Moldova. Asta e prioritatea de testare. Marea prioritate, de care depinde viaţa oamenilor dintr-o întreagă regiune. Concentraţi-vă pe vieţile în pericol acum, domnule Costache, nu aşteptaţi alegerile ca să descoperiţi că Moldova există! Fără această testare, riscăm să devenim Lombardia României. Vrem testare în Moldova”, a scris deputatul pe Facebook.

În prezent, în România sunt 906 persoane confirmate cu COVID-19 și 17 decese.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here