Foto: daviddomoney.com

După mai multe zile la rând în care temperaturile au fost scăzute, meteorologii prognozează zile cu temperaturi generoase. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile vom avea maxime de +19 grade Celsius.

Începând cu ziua de mâine, în următoarele trei zile, vremea se încălzește.

Vineri, în raioanele de nord, ziua sunt prognozate între 13 și 16 grade, la noapte vor fi maximum 5 grade. În zona centrală și în Capitală se așteaptă maxime de 17 grade ziua și la noapte de până la 4 grade. Cel mai cald va fi în zona de sud a țării, acolo sunt așteptate temperaturi între 15 și 18 grade Celsius ziua, iar noaptea nu vor fi mai mult de 6 grade Celsius.

Sâmbătă și duminică, pe întreg teritoriul țării cerul va fi variabil, cu mult soare. La Chișinău mercurul din termometre va ajunge până la 18 grade Celsius.

Ziua, la nord se vor înregistra 14…17 grade Celsius, iar la sud valorile termice vor oscila între 16 și 19 grade Celsius. Noapte vor fi minime de 2 grade și maxime de 7 grade.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă ar putea să plouă în zona de sud a țării.

În decada a doua a lunii martie pe teritoriul republicii s-a menținut vreme anomal de caldă și în fond cu deficit de precipitații. Temperatura medie decadică a aerului a constituit +6,5..+8,8ºС, fiind cu 5,3-7,4ºС mai ridicată față de normă și se semnalează în medie o dată în 10-20 ani. Temperatura maximă a aerului a urcat până la +23ºС (SM Bălțata, Ștefan Vodă, Comrat, Ceadâr Lunga, Cahul), ceea ce în această decadă se semnalează în medie o dată în 15-20 ani. Temperatura minimă a aerului a scăzut până la -9ºС (SM Bălți).

Comparativ cu decada a doua a lunii martie 2019, această decadă a fost cu 1,5-2,0ºС mai caldă şi cu o sumă de precipitaţii similară. An similar după regimul termic este 2014.

Condițiile meteorologice în decursul decadei în fond au fost satisfăcătoare pentru creșterea și dezvoltarea culturilor de toamnă, totodată și pentru semănatul culturilor timpurii de primăvară. Înghețurile în aer cu intensitatea de -3..-9ºС, semnalate pe parcursul săptămânii, au creat pericol de vătămare pentru muguri desfăcuți, de asemenea și pentru soiurile timpurii a culturilor pomicole, care erau înfloriți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here