Foto: publika.md

În ultima perioadă tot mai mulți moldoveni revin acasă. Astfel, Dodon a anunțat că aceștia ar putea fi obligați să își procure poliță de asigurare, excepție fac copiii și pensionarii. De asemenea, moldovenii care revin de peste hotare vor fi testați la COVID-19 chiar la intrarea în țară. Anunțul a fost făcut la ședința Centrului Unic de Comandă pentru gestionarea crizei provocate de COVID-19.

„Cunoaștem că în ultima perioadă tot mai mulți cetățeni revin în Republica Moldova. Mulți dintre ei nu sunt plătitori și nu au poliță medicală. Considerăm că nu este corect față de medici, de aceea propunem Comisiei Situației Excepțională să fie aprobat un mecanism prin care cei care se întorc acasă și care nu au poliță medicală să o procure. Excepție fac copiii și pensionarii. Sper că concetățenii noștri ne vor înțelege corect în acest sens. Vrem să vă primim acasă, sunteți bineveniți. Nu o să reușiți să veniți toți, dar dacă reveniți, pentru a avea posibilitatea să vă adresați medicilor, vă rugăm să acceptați achitarea poliției. Am avut cazuri când moldovenii nu avut asigurare medicală în Italia și au venit aici să se lecuiască și noi i-am accetat. Dar, să contribuim la susținerea sistemului medical”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a propus ca să fie teste obligatorii la intrarea în Republica Moldova pentru a putea fi depistați imediat cei contaminați, excluzând riscurile de răspândire a coronavirusului.

„Sunt teste care într-o perioadă foarte scurtă arată rezultatul. Cei care revin trebuie să fie receptivi. Vă rog, fiți receptivi”, a mai adăugat Dodon.

Dodon a precizat că mecanismul ar putea să fie funcțional chiar de săptămâna viitoare.

La fel, cei din diasporă vor fi obligați să stea 14 zile în carantină.

28 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost confirmate astăzi, 26 martie. Astfel, în Republica Moldova sunt în total 177 de cazuri confirmate. Datele au fost anunțate de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 COMENTARII

 1. Dece faceți această panică atît de mare cu COVID-19,dece preocupați populația și atrageți atenția de la realitate cu acesta problema pe cînd în spatele acestei epidemii pe plan național se petrec atît de multe fara că populația să-și de-a seama, toată situația data este un plan al banditismului la care populația nu-și dă seama,dece ați chemat diaspora in țară,ca pe spatele acestora sa creați noi legi de scurgere de bani…pe cînd era mult mai bine de a fi interzis diasporei sa intre în țară pe o perioadă cît durează aceasta pandemie,nu se mai înregistrau atîtea cazuri cu purtători de gripă,dar voi ați făcut tot posibilul pentru a iniția diferite legi de conservare a populației.
  Dece in Rusia niciodată nu sa înregistrat atitea cazuri cu diferite virusuri…
  Hai sa va zic dece că în Rusia există Prezident care este responsabil de teritoriul său dar în Republica Moldova nu-i decât un analfabet ce poartă numele de Președinte (I.D.G-moldovenii vor înțelege asta).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here