Fracțiunea Platforma DA a decis să ceară convocarea ședinței Parlamentului și „restabilirea controlului parlamentar asupra situației în țara”.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, „autoizolarea Parlamentului nu este justificată în condițiile în care cetățenii Republicii Moldova apelează masiv și constant la deputații pe care i-au ales cu multiple întrebări revoltătoare”.

„Doi membrii Biroului Permanent de la fracțiunea Platforma DA, Alexandru Slusari și Maria Ciobanu, au inițiat convocarea ședinței BP și organizarea ședinței plenare, la care să fie audiat domnul prim-ministru în contextul stării de urgență și a crizei social-economice”, se arată în comunicat.

Cei de la Platforma DA solicită să fie dezbătute următoarele subiecte:

– Planul de salvare a economiei Moldovei în contextul unei crize pandemice nemaipomenite și conceptul replanificării a procesului bugetar.
– Situația la capitolul aprovizionarea cu echipament de protecție și testele pentru COVID-19.
– Delimitarea clară a competențelor Comisiei pentru Situații Excepționale de atribuțiile Guvernului, Parlamentului și administrației publice locale.

Fracțiunea parlamentară mai propune „reluarea activităților ordinare ale legislativului măcar la nivelul comisiilor permanente”

„Țara are nevoie de un consens național în situația critică și rolul Parlamentului aici este unul foarte important. Pentru convocarea ședinței Biroului Permanent avem nevoie încă de două semnături” semnalează fracțiunea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here